6. května 2023, Tadeáš Mima

Němeček: Proti Příbrami jsme ztratili dva body

Nepříjemné zaváhání, kterého fotbalisté Vyškova rozhodně dost litují. Tak vypadal souboj třetího MFK se čtvrtou Příbrami, po němž nechyběl na tiskové konferenci kapitán David Němeček. Co podle něj stálo za tím, že domácí mančaft promarnil slibný náskok?

„Do prvního poločasu jsme vstoupili úplně fantasticky. Skóre pro nás 2:0 a hráli jsme nahoru i dolů. Druhá půle ovšem přinesla úplnou změnu,” je si vědom Němeček potom, co Vyškov neudržel vedení a pouze remizoval 2:2. „Myslím si, že jsme situaci nezvládli v hlavách. Nakopávali jsme balóny, které jsme měli podržet, a druhou půlku jsme měli zvládnout úplně jinak,” podotýká kapitán MFK.

Němeček uznává, že prohra nepřišla jen kvůli dvěma gólům v závěru duelu. „Nebylo to jenom o těch šesti minutách. Obecně Příbram chodila ve druhém poločase do brejků a smrdělo to tam brankou víckrát. Byla jenom otázka času, než dostaneme gól. Nevraceli jsme se a nehráli jsme nahoru. Ztracené dva body,” bilancuje.

„O přestávce jsme si jasně říkali, že druhá polovina začíná 0:0 a musíme do ní nastoupit stejně. Jenže jsme se uspokojili, začali zbytečně nakopávat míče a soupeř nás pressoval. Tím nás dostával pod tlak a my se už nedostali do hry,” popisuje hlavní nedostatky Němeček.

Vyškov zkrátka může litovat, že místo tří bodů bere jenom jediný. „Vítězství mělo zůstat doma. Naší hloupoustí a vlastním uspokojením jsme o další dva body přišli. Velká ztráta, protože jsme se mohli dostat do čela tabulky,” doplňuje Němeček. Video z tiskové konference si můžete pustit v okně níže.

Více
Více
Více
Více
×
Dnes v 17:00 | MUZ
MFK Vyškov
SK Líšeň 2019