7. května 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Návrat na vítěznou vlnu? Další na řadě je Vysočina

Stadion v Drnovicích opět ožije zápasem fotbalistů Vyškova. Po nedělní ztrátě na Žižkově se pokusí napravit reputaci proti Vysočině Jihlava, která bude jejich soupeřem ve 27. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Důležité utkání se soupeřem, jehož MFK potkává pravidelně na sklonku sezóny, začíná ve středu od 17 hodin.

Svěřenci trenéra Jana Kameníka potřebují odčinit výsledek z nedělního Žižkova. Na pražské půdě mohl MFK bodovat popáté v řadě, soupeř ale byl proti a uštědřil mu porážku 2:3. Kvůli ní se vyškovská ztráta na první příčku F:NL zvýšila už na čtyři body. Třetí Sigma B pak zaostává o jediný bod a čtvrté Táborsko je pozadu o body čtyři.

Ani Jihlava však o víkendu nedosáhla na vysněné skóre. Doma s Varnsdorfem odehrála dramatickou přestřelku, při níž neudržela slibný stav 3:1 a pouze remizovala. Vysočině tak patří 12. místo tabulky a potřebuje sbírat úspěchy, aby si co nejdříve zajistila záchranu v soutěži. Od sestupového pásma ji přece jen stále dělí tři body, což žádný komfortní náskok není.

Kouč Vyškovanů ovšem je obezřetný, co se týče klubu z Jihlavy týče. „Vysočina disponuje týmem, jenž je delší dobu pospolu. Vesměs mladší hráči, kteří jsou aktivní, běhaví a dobří na balónu. Navíc se silným útočníkem i řadou dalších kvalitních individualit. Určitě nás nečeká nic jednoduchého,” sdělil Kameník směrem k nadcházejícímu souboji.


Zajímavostí je, že MFK se s Vysočinou doma utkává v této fázi ročníku se železnou pravidelností. Před dvěma lety byla výhra 2:1 jedním z klíčových výsledků na cestě za záchranou ve F:NL. Zato loni vítězství nesoucí stejnou podobu definitivně posunulo Vyškov do baráže o první ligu. V aktuální sezóně je pořadí mnohem vyrovnanější, body tak budou mít hodnotu ještě vyšší.

Nejlepším střelcem Vysočiny je Justin Araujo-Wilson z Trinidadu a Tobaga, a to díky sedmi trefám, jimiž vyrovnal svoji loňskou laťku. Na jaře ale zatím skóroval jenom jednou. Za ním jen o kousek zaostávají pětigólový Filip Vedral nebo Tomáš Franěk se čtyřmi brankami.

Získejte vstupenky na zápas s předstihem online. Koupit si je můžete za zvýhodněnou cenu právě teď, pokud kliknete ZDE. Určitě ve středu 8. května dorazte a staňte se od 17.00 rozhodujícím motorem pro fotbalisty MFK! Na stadionu v Drnovicích budou vaši podporu potřebovat.

A máte čas ještě před bitvou mužů? Potom vám nesmí uniknout ani měření sil žen MFK Vyškov. Ty se utkají v soutěžním duelu se Zlínem od 10.15 na hřišti ve Chvalkovicích na Hané. Na místě bude připraveno občerstvení v podobě klobásy, piva či dalších pochutin. Vstupné dobrovolné.


Více
Více
Více
Více