12. března 2022, Redakce

Anglický týden završí fotbalisté Vyškova utkáním v Táborsku

Po úterní dohrávce na hřiště nedaleké Líšně čeká svěřence Jana Trousila v neděli daleko delší cesta, a to na jih Čech, kde se od 14:30 představí na hřišti Táborska. Tomu mají po srpnové domácí porážce 0:1 co vracet.

Fotbalisty Vyškova čeká třetí utkání během devíti dní. Po vítězném vstupu do jara, kdy si celek z jihu Moravy poradil doma hladce s Opavou 4:1, přišla v úterý dohrávka podzimního duelu v Líšni, ten však zvládli lépe domácí a vyhráli 2:0. „Minulý zápas s Líšní nám úplně nevyšel, ale to už jsme hodili za hlavu a budeme chtít předvést lepší výkon,“ říká směrem k nejbližšímu utkání záložník Tomáš Cabadaj.

V něm se jeho tým představí v neděli od půl třetí na hřišti jihočeského Táborska. To je tabulkovým sousedem Vyškova, nachází se na 9. místě se ziskem 22 bodů – má tedy pouze o dva body více a Vyškovští jej v případě výhry mohou předstihnout. „Očekávám velmi těžké utkání. Oba týmy potřebují body a nám každý bod z venku hodně pomůže blíž k našemu vytouženému cíli. Bude důležité, abychom dobře bránili pospolu a byli nebezpeční dopředu pokaždé, když se naskytne šance,“ říká Cabadaj.

Táborsko ve své jarní premiéře zavítalo minulou neděli na hřišti Vlašimi. Domácí však už v první půli zadělali na vítězství dvěma góly, za Táborsko následně snižoval Muhamed Tijani, ale na vyrovnání už Jihočeši nedosáhli. Právě Tijani je s pěti brankami nejlepším střelcem týmu a velmi dobře si pamatuje i srpnové vzájemné měření sil v Drnovicích. Dlouho vyrovnané utkání rozhodlo sporná penalta Táborska v samém závěru, díky níž trefil nigerijský útočník tři body pro svůj tým.

Teď mají fotbalisté Vyškova šanci na odvetu, o motivaci mají rozhodně postaráno. „Důležité bude, abychom nevypadli z role, jak se nám to někdy stává a hráli tak, jak si řekneme před zápasem, a to po celých devadesát minut. Když se nám to povede, tak věřím, ze si můžeme body odvézt,“ uzavírá čtyřiadvacetiletý záložník.

Více
Více
Více
Více