3. března 2022, Tadeáš Mima

Cílem je záchrana, tým jsme poskládali dobře, věří manažer Zbořil

Přichází klíčové období, které rozhodne o budoucnosti fotbalistů Vyškova. O víkendu začíná jarní fáze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, kde budou Jihomoravané bojovat o důležité body do tabulky. Jaké jsou cíle a vyhlídky mužstva, rozebral generální manažer Zbyněk Zbořil.

„Příprava se hodnotí až podle výsledků v lize. A já věřím, že ji s odstupem času budeme považovat za kladnou,” doufá Zbořil ve vydařenou část ročníku. Vyškov, jenž obsadil na podzim dvanáctou příčku se sedmnácti body, se chystal na ostré duely třeba i na zahraničním soustředění.

Nutno dodat, že nováček F:NL také hodně posiloval. Z příchodů nevyšlo pouze angažování ofenzivního dua z anglického Barnsley, dále končí hostování Davida Jambora s Patrikem Slaměnou. „U prvního rozhodlo zranění a Patrik se prosadil do ligového kádru Sigmy Olomouc. Co se však týká příchodů, korespondují s nastavenou cestou,” vyzdvihuje Zbořil.

Do brány sehnal Vyškov velmi zajímavou oporu v podobě Antonína Kinského ze Slavie. Od Pražanů přichází také stoper František Matys, přičemž stejný post bude zastávat i Jaroslav Harušťák z Baníku Ostrava. „Z hostování se vrátil Jirka Oulehla, zatímco na půlroční hostování přišli slováčtí Radim Olšanský a Marko Merdovič,” vyjmenovává manažer Vyškova.

Co se týče přestupů, do zálohy přišli David Moučka a Barnabáš Lacík z brněnské Zbrojovky. „Vzhledem k problémům s vízy pro hráče z Afriky jsme museli jít jinou cestou a využili jsme kontakty majitele klubu pro hostování z MLS a Anglie,” vysvětluje Zbořil. Ke klubu se tak připojili Ethan Dobbelaere ze Seattlu a Joe Ackroyd z Barnsley.

Pozice v útoku mají nově zastávat Martin Sedlák ze Zbrojovky a Dani Lual, mládežnický reprezentant Jižního Súdánu. Vyškovská sestava tak doznala řady změn, jež mají přinést stabilitu. „Kádr jsme rozšířili, protože se chceme vyhnout problémům z podzimu, kdy jsme zápasovou sestavu doplňovali dorostenci a hráči B-mužstva,” přibližuje Zbořil.

Ambice MFK do druhé půlky ročníku jsou přitom jasné. „Jednoznačným cílem je záchrana F:NL i pro další sezóny. Myslím si, že mužstvo máme dobře poskládané. Skloubila se zkušenost s dravým mládím. Budu si jen přát, aby se nám vyhýbala zranění, což nám na podzim nevyšlo a absencí bylo strašně moc,” uvažuje manažer.

Hned v prvním jarním kole hostí Vyškov v sobotu 5. března Opavu. I potom však čekají silní rivalové jako Líšeň či Prostějov. „Nemáme úplně jednoduchý los, ale i tak chceme vstoupit do jara úspěšně. Čeká nás ještě osm domácích duelů a věřím, že pro jistotu záchrany bude stačit obligátních třicet bodů. To znamená uhrát jich na jaře třináct čtrnáct,” počítá Zbořil.

„Jestli to nezvládneme, nemáme v soutěži co dělat. Nicméně jsem optimista a trenérům s hráči věřím, že to dáme,” doplňuje na závěr.

Více
Více
Více
Více