3. února 2022, Redakce

Posily z Brna. Do Vyškova míří trio Lacík, Moučka, Sedlák

Kádr Vyškova rozšiřuje hned trojice hráčů. Z brněnské Zbrojovky přichází na hostování útočník Martin Sedlák a na přestup záložníci Barnabáš Lacík a David Moučka

Prvním z trojice přicházejících hráčů je Martin Sedlák, který bude ve Vyškově hostovat do konce letošní sezóny. Úkolem jednadvacetiletého forvarda bude zcela jednoznačně zvýšit efektivitu v zákončení a pomoct Vyškovu v proměňování šancí.

Sedlák v dosavadní kariéře odehrál deset zápasů ve druhé nejvyšší soutěži, v nichž zaznamenal dvě vstřelené branky. Zajímavostí je, že oběma góly zvyšoval na skóre 6:1.

Dalším hráčem, který přichází z brněnské Zbrojovky, je Barnabáš Lacík, jenž se přesouvá do Vyškova na přestup. Lacík dokázal trenéry přesvědčit během zimní přípravy a vybojoval si místo v kádru. V dosavadní dospělé kariéře si Lacík připsal první start v "áčku" Zbrojovky a tři starty v poháru, kde přihrávkou na gól pomohl k poražení Žďáru. Pravidelněji nastupoval v divizním "béčku", kde odehrál dvanáct duelů a dal v nich dvě branky.

Tím třetím, kdo míří do Vyškova David Moučka, který míří do známého prostředí. Ve Vyškově totiž působil už v sezónách 2019/20 a 2020/21. V nich si připsal 12 startů a jednu branku. Podzim aktuální sezóny strávil ve Znojmě, kterému v závěru podzimní části pomohl vystoupat vzhůru tabulkou. Celkem si připsal sedm gólů.

„Jsem rád, že se nám podařilo dotáhnout angažování těchto tří mladých hráčů. Pokračujeme v trendu nabídnout těmto klukům odrazový můstek a pomoct jim ve startu kariéry. Ve Zbrojovce by patrně tolik prostoru nedostali a my můžeme pokračovat v nastavené spolupráci s brněnskou Zbrojovkou,“ komentuje příchody generální manažer klubu Zbyněk Zbořil.

Více
Více
Více
Více