19. listopadu 2021, Tadeáš Mima

Naposledy doma! Vyškov otestuje houževnatý Třinec

Závěrečná domácí výzva podzimu stojí před fotbalisty Vyškova. V patnáctém kole je prověří Třinec, kterému aktuálně patří předposlední místo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Trenér domácích však ví, že bude potřeba nic nepodcenit a vrátit se zodpovědně po reprezentační pauze.

Vyškov před přestávkou v lize těsně nestačil na Jihlavu, kde prohrál 0:1. Nepotvrdil tak důležité vítězství 4:1 z domácího prostředí nad Chrudimí a nachází se na dvanácté pozici. O to důležitější bude, aby Jihomoravané v Drnovicích nezaváhali. „Jdeme si za cílem, že musíme udělat po podzimu dvacet bodů. Máme k tomu našlápnuto perfektně, když máme dva zápasy na tři body. A chceme to zvládnout už teď,“ podotkl trenér Jan Trousil.

Situace bude podle kouče podobná jako minule doma proti Chrudimi. Také Východočeši tehdy byli pod Vyškovem a chtěli se na něj dotáhnout. „My jim to však nedovolili a ještě jsme odskočili, což si přejeme zopakovat,“ sdělil Trousil. Třinec ze čtrnácti pokusů vyhrál třikrát, posledně ale nestačil na Vlašim 0:1. Předtím ovšem přetlačil Příbram, a právě tyto výsledky Vyškov dost zajímají.

„Na videu jsme si obě utkání ukázali. Nezajímá mě, jestli mají uvnitř týmu nějakou krizi. Určitě přijedou s cílem u nás bodovat. My musíme udělat všechno, abychom je porazili,“ potvrzuje vyškovský lodivod. Stále však musí řešit absence důležitých opor. „Po nemoci se vrací Jarda Srubek a Dan Jambor. Na druhou stranu uvidíme, co Michal Klesa nebo David Jambor, který se vrátil z repre zraněný,“ vyjmenoval Trousil. Zato Pavel Simr trénuje a měl by být připraven, nicméně vypadl Hanuš.

Předposlední duel podzimu se uskuteční i bez Bienvenueho Kanakimany. „Jsme spolu v kontaktu. Teď nastoupil za reprezentaci Burundi, a pokud by vše dopadlo, dojel by na závěr podzimu s Líšní. Jenže situace je velice složitá. Benny je samozřejmě natěšený na návrat a rádi bychom ho přivítali, ale není to hotové za jeden dva dny,“ přibližuje trenér MFK.

Dorazte i vy podpořit Vyškov přímo na stadionu v Drnovicích! Hraje se v sobotu 20. listopadu od 10.15.

Více
Více
Více
Více