26. srpna 2022, Kryštof Severa

Derby o první místo. Vyškovští vyzvou doma soupeře z Líšně

Po dvou týdnech se fotbalisté Vyškova vracejí opět na domácí drnovický trávník, kde je poslední srpnovou sobotu čeká pikantní souboj s brněnskou Líšní. Oba celky načaly novou sezónu velmi dobře a dosud ještě nepoznaly hořkost porážky. Startujeme tradičně v 10:15.

Fotbalisté Vyškova mají za sebou zdařilý start do sezóny, kdy vybojovali deset bodů z dvanácti možných. I díky skóre 8:2 se tak usadili v čele celé F:NL. Naposledy svěřenci Jana Trousila zvítězili minulý pátek 1:0 v televizním utkání v Opavě, o týden dříve přišel velký domácí obrat proti Táborsku. Střelecky se v úvodu sezóny daří Adamu Fofanovi a Benymu Kanakimanovi, oba se již trefili třikrát.

Také Líšeň rozjela sezónu skvěle, vyhrála první tři zápasy a první bodový ztráta přišla až před týdnem doma s Příbramí, s níž remizovala 0:0. Sílu soupeře si uvědomuje i obránce Jaromír Srubek, který se do Vyškova vrátil na hostování ze Slovácka. „Nečekáme nic lehkého, oba týmy se budou snažit udržet si neporazitelnost a my určitě nechceme zklamat domácí publikum. Chceme ukázat, že my jsme v Drnovicích doma a nikomu nedáme nic zadarmo,“ říká.

V loňském ročníku Vyškov v domácím prostředí s Líšní remizoval 1:1, v jarní odvetě pak zvítězili Brňané 2:0. Fotbalisté MFK mají o motivaci rozhodně postaráno, ve hře je i nadále letošní druholigová neporazitelnost. „Snažím se to brát jako každý jiný zápas, i když si uvědomuju, že to bude vyhrocené a bude to spíše boj o každý balon, než fotbal,“ tuší Srubek.

V Drnovicích se dá v sobotu očekávat parádní kulisa, na tamní stadion dorazí jistě i spousta fanoušků z jihomoravské metropole. „Návštěvu očekávám velkou. Vím, že i v šatně se rozdalo plno lístků po rodinách a kamarádech, tak snad přijde co největší počet a lidé udělají ještě lepší atmosféru, než obvykle,“ přeje si mladý bek Vyškova.

Více
Více
Více
Více