7. října 2022, Kryštof Severa

Prodlouží Vyškov domácí sérii? V cestě stojí Varnsdorf

Vyškovské fotbalisty čeká další druholigové klání. V cestě svěřencům Jana Trousila stojí nevyzpytatelný Varnsdorf. Utkání 11. kola F:NL začíná v Drnovicích tradičně v 10:15.

Varnsdorf zažívá podobně jako Vyškov poměrně povedený začátek soutěže. Svěřenci bývalého hráče Drnovic, Miroslava Holeňáka, totiž okupují třetí příčku s dvoubodovým náskokem na MFK. V posledním kole přejeli Varnsdorfští poslední Vlašim poměrem 3:1 a jejich forma tří výher v řadě (proti Jihlavě a Sigmě "B") vzbuzuje respekt.

Pozor si obrana Vyškova musí dát zejména na šestibrankového Bojana Dordiče a jeho tříbrankového kolegy Abdullahi Tanka. Jedničkou Varnsdorfu je Martin Vaňák, který krom jednoho duelu naskočil do všech ostatních a vychytal tři čistá konta.

Vzájemná bilance obou soupeřů hovoří o něco lépe pro Vyškov, který doma vyhrál 2:0 a venku podlehl svému soupeři 1:2. Povedené starty jsou v podání Varnsdorfu poměrně tradiční. Podobé začátky měli i v sezónách 2019/20 a 2020/21. Oba týmy budou mít v zápase podobnou motivaci, případě výhry se udrží na čelních příčkách tabulky a navíc minimálně do neděle povedou F:NL.

Motivace domácích bude vyšší o to, že doma se MFK poměrně daří. V letošní sezóně prohrál tým okolo kapitána Klesy jen jednou a v loňském ročníku také doma příliš bodů nerozdal. Výhru si z Drnovic zatím odvezla jen pětice týmů - Sparta, dvakrát Příbram, Třinec, Táborsko a teď již ligová Zbrojovka Brno.

Více
Více
Více
Více