22. dubna 2022, Tadeáš Mima

Přichází bitva jara! Vyškov narazí v derby na suverénního lídra

Dlouho očekávaný souboj budou hostit Drnovice. Fotbalisté Vyškova se na domácím stadionu utkají se Zbrojovkou Brno, která jasně míří za titulem ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Svěřenci kouče Jana Trousila se jí tak pokusí znepříjemnit cestu k hladkému postupu.

Nutno říct, že poslední výsledky Vyškova nevypadaly úplně ideálně. Mužstvo zvítězilo pouze jednou z posledních pěti kol, čímž se tabulka dost zdramatizovala. MFK se nachází na jedenácté pozici soutěže, zatímco od sestupových pozic ho dělí pět bodů. Jakýkoliv úspěch tak bude mít ve zbytku ročníku velkou hodnotu.

Zato Zbrojovka má všechno rozjeto podle představ. Na Spartě B sice minulý týden klopýtla a prohrála 1:2, celkově však šlo teprve o čtvrtou porážku Brňanů v sezóně z 24 kol. Na druhou Vlašim tedy mají luxusní náskok čtrnácti bodů a Zbrojovce chybí čtyři body, aby potvrdila postup do elitní ligy.

„Trenér nám říkal, jakým stylem hrají či jakou mají rozehrávku. V pátek máme ještě video,” popisuje přípravy na soupeře kapitán Michal Klesa. Vyškov se tedy chystal spíše na to, jak pozičně bránit a vypořádat se s akcemi protivníka. „Asi nemá cenu mluvit o jednotlivcích, protože každý z jejich hráčů má kvalitu. Připravovali jsme se na ně jako mančaft,” přiblížil.

Výsledkově by se Vyškov nezlobil, kdyby bojoval a trápil Brno stejně jako na podzim. Předchozí vzájemný duel nakonec dopadl remízou 2:2, kterou Zbrojovka zachraňovala až v devadesáté minutě. „Ve druhé lize může každý ztratit s každým. Rozložení sil může být stejné jako na podzim – Zbrojovka je favorit a náskok má snad ještě větší, než tomu bylo před naším minulým zápasem,” přemítal Klesa.

Cílem rozhodně bude ukázat poctivý výkon a urvat body. „Je to derby a spousta kluků prošla Brnem. Určitě mají motivaci uspět,” vysvětloval vyškovský matador. Tým se však musí vypořádat s nabitým programem, když od začátku dubna stihli Jihomoravané už pět střetnutí. „Bodů mohlo být samozřejmě více, ale fyzicky to zvládáme. Ostatně proto jsme měli dvouměsíční přípravu,” řekl.

Vyškovu se zároveň vyhýbají zranění. Aspoň relativně. „Jsme skoro pořád kompletní, až na nějaké malé výjimky. Je to ovšem náročné, když někteří naši kluci pracují, potom hned na trénink… Osobně únavu už trošku cítím, nicméně patří to k tomu a musíme se s tím poprat,” dodal kapitán.

Jihomoravské derby Vyškova se Zbrojovkou Brno je na programu v sobotu 23. dubna. Začínat se bude v tradiční fotbalový čas 10.15 na stadionu v Drnovicích, kam jste všichni vřele zváni! Doporučujeme využít předprodeje na tradičních místech, jelikož lze očekávat velký zájem o vstupenky těsně před utkáním.

Více
Více
Více
Více