18. dubna 2024, Tadeáš Mima, foto: Michal Málek

Někteří hráči si hrábli až na dno, výhru si zasloužili, oceňuje Kameník

Vzestupnou formu prokazují v posledních dnech fotbalisté Vyškova. Po sobotní výhře nad Chrudimí nezaváhali ani venku s Prostějovem, kde i přes dlouhou hru v deseti lidech brali plný počet bodů. Kudy vedla cesta za úspěchem, popisoval v pozápasových ohlasech trenér hostů Jan Kameník.

„Vstup byl opatrný z obou stran. Oba týmy stály v hlubším postavení a bránily dobře ve středním bloku. Po zisku míče se ale projevovala naše schopnost vést útok tam, kam potřebujeme. Opřít si to o Krollise, případně rozhazovat míče do stran,” uvažoval trenér Kameník po úspěšném zápase. Zmiňoval však také některé nedostatky. „Zbytečně jsme dávali soupeři standardky, z nichž byl nebezpečný. Pro nás velké poučení,” pokračoval kouč.

„Ráz duelu ovlivnila červená karta Štěpánka, po níž jsme museli přejít do formace 4-4-1 a spadli jsme do pasivního bloku. Soupeř se nás přitom snažil přečíslovat a dávat balóny na Malce, hráči ale odvedli dobrou práci a do šancí ho moc nepouštěli,” podotkl Kameník.

V defenzivě se MFK chtěl prezentovat velmi zodpovědně a spoléhal se, že uteče do nějakého rychlého protiútoku. „V závěru jsme měli zápas definitivně rozhodnout šancí Svobody plus jsme tam ještě jednou netrefili prázdnou branku. To nám teď v dalším vývoji schází – dokázat utkání rozhodovat o něco dříve,” vyhodnotil trenér.

Vítězství nad regionálním rivalem ovšem má velkou hodnotu. „Výhru přijímáme s pokorou. Prostějov dělá velmi dobrou práci a je silným týmem, který rozhodně nepatří někam do spodní části tabulky. Je otázkou času, než se odrazí pořadím nahoru,” poznamenal Kameník. Zároveň oceňuje to, jak si jeho svěřenci poradili s početní nevýhodou.

„Více než poločas jsme byli v deseti. Je potřeba pogratulovat hráčům, jak všechno odpracovali, protože někteří si hrábli až na dno a vítězství si zasloužili. Je potřeba poděkovat divákům, kteří nás hnali a fandili po celou dobu. Měli jsme i štěstí a přežili jsme nějaké akce domácích,” dodal kouč.

Zápasový týden však pro Vyškov ještě nekončí. Už v sobotu 20. dubna se mančaft vrací domů do Drnovic, kde přivítá od 10.15 ve velkém jihomoravském derby Zbrojovku Brno. Neváhejte a kupujte vstupenky ve výhodném předprodeji PRÁVĚ TEĎ ZDE.

Více
Více
Více
Více