3. března 2022, Redakce

Trousil před jarem: Bude to pro nás trochu válka

Teď už není na co čekat, FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA je zpět. V sobotu započne jarní fáze soutěže, když fotbalisté Vyškova přivítají Opavu. Trenér Jan Trousil představuje změny kádru a doufá, že tým rychle najede na úspěšné výsledky.

O víkendu vstupujete do jarní části F:NL, a to s řadou změn v kádru. Jak se na ně díváte?
Když to vezmu celkově, odešlo nám několik hráčů do ofenzivy. Ahmed Fofana, Patrik Slaměna, David Jambor nebo třeba Marek Vintr, kteří dali nemálo branek. Je těžké hledat útočné hráče – když je někdo dobrý, jde do ligy. Je to o hledání. Máme Martina Sedláka ze Zbrojovky, který by snad mohl jejich místo zaujmout. Přišel i David Moučka, jenž sice nemá druholigovou zkušenost, ale uvidíme, jak se s tím popere. To stejné Barnabáš Lacík. Kvalita nám odešla, nicméně uvidíme, jak se nám ji podařilo nahradit.

Máte například i Joea Ackroyda, který dosud působil v anglickém Barnsley FC. Co na něj říkáte?
Joe to v sobě má. Velice dobře se pohybuje a ze své pozice středního záložníka dobře organizuje hru. Uvidíme, jestli půjde hned od začátku, nebo mu dáme prostor později. Přinesl nám velkou kvalitu. Stejně na tom byl Ethan Dobbelaere, který byl velkým přínosem, bohužel si však v závěru přípravy zlomil ruku, takže s ním teď počítat nemůžeme. Neumíme říct, kdy ho budeme moci opět využít.

Po podzimu jste skončili dvanáctí v tabulce. Jaké jsou vyhlídky do jara?
Bude to pro nás trochu válka. Musíme udělat maximum, aby se hned od začátku sbíraly body. Musíme se vyhnout nějaké šňůře bez výher, protože by se na nás soupeři mohli dotáhnout. Nervozita našeho mladého kádru by mohla mít negativní vliv. Spousta kluků nemá vůbec zkušenosti s druhou ligou. Máme talentované kluky, jenže musí se ošlehat dospělým fotbalem.

Podaří se všem nováčkům okamžitě zapadnout?
Věříme, že se prosadí, ale musíme udělat vše, aby co nejrychleji chytili tempo druhé ligy. Týmy nás budou chtít dostat pod sebe, ale my předvedeme to nejlepší, aby se s námi muselo počítat. Budeme chtít vyhrát každý zápas, abychom co nejrychleji utekli do klidnějších vod.

Začínáte proti doma Opavě a pokračujete venku s Líšní. Co očekáváte od losu?
Hned první dva zápasy jsou nesmírně atraktivní. Věříme, že nás dojdou podpořit fanoušci a že nám udělají pořádnou kulisu. Tři měsíce nebyli fanoušci na fotbale a jsem přesvědčen, že se naši kluci vytáhnou a ukáží fanouškům, že se na ně mohou těšit.

Více
Více
Více
Více